Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 15:14 |

Grubeša - Wigemark: Državni zatvor staviti što prije u funkciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša i šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemar razgovarali su o projektu izgradnje državnoga zatvora te konstatovali da je ovaj zatvor potrebno što prije staviti u funkciju. 

Ministar Grubeša kazao je da su radovi na izgradnji zatvora završeni, ali da se predugo čeka na tehnički prijem objekta zbog spornog iznosa sredstava koje traži općina Istočna Ilidža za obavljanje tog posla.

- Stavljanje zatvora u funkciju je veliki izazov za sve nas, ali to je naša prioritetna zadaća. Imamo završen cijeli projekt i moramo ga što prije staviti u rad - istakao je. 

Ambasador Wigemark je naglasio da svaka zemlja treba imati kvalitetnu kazneno-popravnu ustanovu te da je konačno vrijeme da i BiH dobije novi zatvor.

- Veliki broj donatora učestvovao je u ovom projektu i želimo vidjeti pozitivne rezultate uloženih sredstava - kazao je. 

U izgradnju prvog državnog zatvora u BiH uloženo je oko 40 miliona eura. Riječ je o projektu koji je rađen po najsavremenijim svjetskim standardima gradnje kazneno-popravnih ustanova i prva je takva građevina napravljena u BiH još od austrougarskog vremena, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SIPA - Nakon pretresa u Državnom zatvoru bit će podnesen izvještaj Sudu i Tužiteljstvu BiH

Zadić: Za Austriju je prioritet da BiH dobije istinsku perspektivu pristupanja EU

Ministar Grubeša na Regionalnoj konferenciji  'Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera”'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta