Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 24.01.2018. 18:52 |

Sisi traži novi mandat, nakon što je uhapšen njegov jedini pravi rival

FENA Internet

KAIRO, 24. januara (FENA) – Egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi prijavio se zvanično kao kandidat za novi mandat i to samo dan nakon što je uhapšen njegov glavni rival general Sami Anan, javlja agencija Reuters.

Sisi koji velikom većinom pobijedio na izborima 2014. godine, a nakon što je u vojnom udaru preuzeo vlast od predsjednika Mohamed Mursija, želi novu pobjedu na izborima koji će biti održani od 26. do 28. marta.

Njegova popularnost je opala zbog mjera štednje, teških sigurnosnih uvjeta i pobune političkih protivnika. Ali, oni koji ga podržavaju vide u njemu sidro stabilnosti strateški važne države na Bliskom istoku.

Po svemu sudeći njemu će biti otvoren put za novu pobjedu, a nakon što je general Sami Anan uhapšen u akciji vojske pod optužbom da se na izbore prijavio bez dozvole. Njegov sin je medijima rekao da su vojni specijalci upali u sred noći u kuću i ured i uhapsili Anana te izvršili pretres.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'