Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 12:50 |

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ radi na provedbi preporuka Ureda za reviziju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. siječnja (FENA) - Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojilo je na svojoj redovitoj sjednici Program rada Upravnog vijeća Zavoda za 2018. godinu, Izvješće Ureda za reviziju institucija u FBiH o financijskoj reviziji Zavoda za 2016. godinu i Plan provedbe preporuka Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Ured za reviziju institucija u FBiH imao je 30 preporuka, a Planom aktivnosti na provedbi preporuka koji je izradila Stručna služba Zavoda definirani su precizni rokovi za otklanjanje istih.

Već sada, od 30 preporuka Ureda za reviziju institucija u FBiH Zavod je izvršio njih 13, dio preporuka su kontinuirane aktivnosti koje se sukladno tomu i provode, a ostale preporuke biti će realizirane tijekom 2018.godine, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Vijeće je donijelo i novi Pravilnik o uvjetima, načinu korištenja i visini troškova prijevoza sanitetskim vozilom, koji je usklađen s Tarifom zdravstvenih usluga i Uputstvom za primjenu Tarife zdravstvenih usluga.

Usklađivanjem Pravilnika s Tarifom zdravstvenih usluga naknada prijevoza sanitetskim vozilom umjesto dosadašnjih 30 posto iznosi 35 posto od cijene jedne litre utrošenog goriva po prijeđenom kilometru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Agencija za prevenciju korupcije i Ured za reviziju institucija BiH potpisali memorandum o saradnji

Usvojen rebalansirani Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a

Skupština HNŽ-a s tri milijuna KM 'gasi požare' u domovima zdravlja (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije