Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 13:41 |

Galić: Pojačan migracijski pritisak, a Graničnoj policiji nedostaje kadra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. siječnja (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić razgovarao je u četvrtak s izaslanstvom Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH o aktivnostima Granične policije u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, suzbijanju ilegalnih migracija i pojačanom migracijskom pritisku.

Prezentirani su rezultati Granične policije BiH u 2017. te istaknuti problemi u radu njezinih službenika, priopćila je Granična policija BiH.

Galić je govorio o značaju kadrovskog popunjavanja te policijske agencije čiji je razvoj neophodan s obzirom na opredijeljenost BiH da postane članica Europske unije.

''Trenutno, Granična policija BiH ima najviše problema u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Trebinje. Riječ je o jedinici u čijoj je nadležnosti 200 kilometara granice, kojoj nedostaje 35 posto sistematizacijom predviđenih policijskih službenika i specijalistička oprema'', istaknuo je Galić.

Dodao je kako je zbog povećanog migracijskog pritiska angažirani policijski službenici i specijalistička opreme drugih organizacijskih jedinica na poslovima nadzora granice u zoni odgovornosti JGP Trebinje.

Također, na sastanku se razgovaralo i o problemima infrastrukture na graničnim prijelazima. Istaknuto je kako infrastruktura na samo 20 posto graničnih prijelaza ispunjava standarde potrebne za kvalitetno i učinkovito obavljanje graničnih provjera.

Predstavnici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH istaknuli su da će i u perspektivi, u skladu sa svojim nadležnostima, biti podrška u radu policijske agencije na državnoj razini.

Današnjem sastanku nazočila je predsjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Tatjana Klječanin – Martić, prvi zamjenik predsjednice Enes Obralija, član Nikola Džambas i tajnica Ivana Lovrić, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Uhićena dvoja državljana BiH zbog krijumčarenja državljana Turske, Sirije i Iraka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo