Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 16:06 |

Održana sjednica Rijaseta IZuBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je donio odluku o raspisivanju konkursa za izradu ilmihala za mektebsku nastavu prema novom Nastavnom planu i programu.

Donesena je i odluka da se organizira sergija za pomoć u obnovi i završetku radova na rekonstrukciji Hadži-baline i Sinan-pašine džamije na području Muftijstva mostarskog.

Također je podržana inicijativa Vakufske direkcije za organiziranje međunarodne konferencije o restituciji.

S obzirom da su u toku završni radovi na zgradi studentskog doma u sarajevskom naselju Vrbanjuša, usvojen je prijedlog Zaključka o osnivanju ustanove Studentskog centra Islamske zajednice.

Na sjednici kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, Rijaset je donio odluku o realizaciji dijela sredstava prikupljenih od dobrovoljnih priloga skupljenih na sergiji za pomoć narodu Sirije koja će biti utrošena na finansiranje rada dvije osnovne škole u okolini Haleba.

Na prijedlog Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH doneseno je više odluka o pomoći organizacijama i pojedincima, posebno u povratničkim džematima, javlja agencija MINA.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu