Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 25.01.2018. 16:05 |

Džumhur: Uslovi u kojima se igraju neki turniri mogu biti opasni (VIDEO)

FENA

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zadovoljan je nastupom na prvom Grand slam turniru sezone u Melbournu, na kojem je izborio nastup u šesnastini finala. 

Nakon pobjeda nad Italijanom Paolom Lorenzzijem s 3:2 i Australcem Johnom Millmenam sa 3:1, Džumhur je u 3. kolu Australian Opena eliminiran od prvog tenisera svjeta Španca Rafaela Nadala sa 3:0.  

Međutim, Sarajlija se danas posebno osvrnuo na uslove s kojima se susreću teniseri na pojedinim turnirima, budući da ponekad igraju sa nesnosnim vrućinama.

- Sigurno da vremenski uslovi utiču. Nikome vrućina ne odgovara, da se razumijemo, nekome više nekome manje. Tenis je u suštini prilagodba, jer ukoliko možete da se prilagodite trenutnim uslovima. Melbourne je zaista čudan grad, danas može biti 40 stepeni, sutra 20 i jak vjetar. Tako da je uvijek bitno prilagođavanje uslovima - rekao je bh. teniser.

Smatra da bi trebala postojati granica kada se prekidaju mečevi, prvenstveno misleći na turnir u Sidneyju.

- Taj dan kada sam igrao izmjereno je 47,3 stepena u hladu što je bio najtopliji dan u posljednjih 80 godina. Meni je nerealno igrati po takvoj vrućini, na terenu su izmjerili 66 stepeni tako da ne znam šta je neophodno da se takav meč prekine - dodao je Džumhur.

Potcrtao je da bi morale postojati neke granice, jer takvi uslovi su prije svega opasni za sportaše.

Pogledajte http://fena.ba/video/1385

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1GaDKdRHGBolis3ZsmenVR728OFwCIN5z?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!