Servisne informacije     | 26.01.2018. 08:18 |

U BiH jutros pretežno sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i lokalno na sjeveru Bosne ima magle.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bugojno i Livno -5 stepeni, Sanski Most i Široki Brijeg -4, Bijeljina, Grude, Ivan-sedlo, Jajce, Prijedor i Zenica -3, Banja Luka, Bjelašnica, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla -2, Brčko i Doboj -1, Mostar, Trebinje i Zvornik 0, Gradačac 2, Neum 5 i Bihać 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 6hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i lokalno na sjeveru Bosne. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni. U mjestima sa maglom niža temperatura zraka.

U Sarajevu danas će biti pretežno sunčano vrijeme. U kotlinskom dijelu grada prijepodne magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana