Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 10:48 |

Sindikat Aluminija i Unija neovisnih sindikata podržali radnike Željezare Zenica

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. siječnja (FENA) - Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija d.d. Mostar na čelu s predsjednikom Romeom Biokšićem i Unija neovisnih sindikata FBiH na čelu s predsjednikom Josipom Milićem uputili su Sindikatu Željezare Zenica potporu i punu podršku u borbi za njihova radnička prava.

U zajedničkom priopćenju za javnost navodi se kako sve više slojeva građanstva pokazuje nezadovoljstvo, osjeća se zanemareno, zaboravljeno i podcijenjeno zbog aktualnih politika, iz čega proizlazi da smo "kao društvo doživjeli totalni poraz".

"Pitamo se koji su prioriteti politika koje se provode i koje su se provodile dugi niz godina kada sve više ljudi odlazi iz zemlje, kada vlada stagnacija zapošljavanja i kada se radnicima uskraćuju osnovna zajamčena prava? Ima li vlast ikakvu strategiju izlaska iz krize ili je uistinu jedini izlaz u bijegu u uređene zapadne zemlje?

Nepotizam i korupcija doveli su nas u bezizlazno stanje kada su radnici primorani štrajkovima gladi do smrti tražiti svoja osnovna prava na preživljavanje. Do kada mislite tako gospodo?", poručili su Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija i Unija neovisnih sindikata FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Video materijal s prosvjedne šetnje proračunskih korisnika HNŽ-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu