FENA biznis     | 26.01.2018. 13:08 |

Jasmin Spahić novi predsjednik Uprave Sberbank BH

FENA Saopćenje

 

Promjene u Upravi Sberbank BH

Jasmin Spahić, novi predsjednik Uprave 

Novi predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo je Jasmin Spahić. Zamijenit će Edina Karabega, kojeg je vlasnik imenovao novim predsjednikom Uprave Sberbank CZ u Češkoj Republici.

Istovremeno, Enver Lemeš pridružit će se Upravi Sberbank BH kao član zadužen za poslovanje sa pravnim licima. 

Jasmin Spahić, bankarski je ekspert sa više od 12 godina iskustva. U aprilu 2013. godine pridružio se Sberbank BH kao direktor za maloprodaju, nakon što je prešao iz UniCredit banke gdje je također radio kao direktor maloprodaje. U junu 2014. godine postaje član Uprave Sberbank BH odgovoran za poslovanje sa stanovništvom. Gospodin Spahić, uspješno je transformirao maloprodajne operacije Sberbank BiH, značajno povećavajući broj klijenata, i nudeći konkurentne proizvode, čime značajno doprinosi ukupnoj profitabilnosti Banke. 

Enver Lemeš, iskusni je finansijski menadžer koji se pridružio Sberbank BH timu u oktobru 2013. godine kao direktor zadužen za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima. Od maja 2014. godine vodi i poslovanje sa korporativnim klijentima. Prije nego je prešao u Sberbanku, gospodin Lemeš je obnašao nekoliko rukovodećih funkcija u maloprodaji i korporativnom poslovanju u UniCredit banci. Tokom protekle tri godine Enver Lemeš je u Sberbank BH izgradio novi SME/Corporate tim koji je postao jedan od najjačih korporativnih prodajnih timova na tržištu. 

"Drago mi je što ćemo s Jasminom Spahićem kao predsjednikom Uprave i Enverom Lemešom kao novim članom Uprave moći nastaviti s daljim jačanja tržišne pozicije Sberbank BH, nudeći atraktivne i inovativne proizvode i usluge našim klijentima," izjavio je Gerhard Randa, predsjednik Uprave Sberbank Europe. 

Promjene u Upravi podliježu odobrenju Agencije za bankarstvo Federacije BiH. 

O Sberbank Europe 

Sberbank Europe (Sberbank Europe AG), sa sjedištem u Beču (Austrija) je bankarska grupa 100% u vlasništvu Sberbanke Rusije. Sberbank Europe je prisutna na devet tržišta u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE): Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji i Njemačkoj. Nakon prodaje Ukrajine, Sberbank Europe ima 190 poslovnica i ima oko 4.000 zaposlenika. 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otklonjenje smetnje i rizici koji bi se odnosili na kontinuitet poslovanja Sberbank BH 

Najuspješnija godina za Sberbank BH

U privredu općine Novi Grad bit će plasirano 20 miliona KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'