Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 16:38 |

Ambasador Hajrić s premijerom Australije Malcolmom Tunrbullom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji Mirza Hajrić susreo se danas s premijerom Australije Malcolmom Tunrbullom. Do susreta je došlo tokom prijema koji je u čast proslave 230. nacionalnog praznika Dana Australije priređen u službenoj rezidenciji premijera. 

Ambasador Hajrić je istaknuo opredijeljenost Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, te predložio da se 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Australije obilježi potpisivanjem Ugovora o socijalnom osiguranju kojim će se riješiti pitanje korištenja penzija građana BiH koji imaju i australsko državljanstvo.

Premijer Turnbull je nedavnu posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića Australiji ocijenio značajnom, te izrazio spremnost za dale unapređenje odnosa na bilateralnom i multilateralnom planu. 

Tradicionalnom prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora akreditirani u Australiji, kao i predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Canberri, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

PSBiH - Bilateralni odnosi BiH i Australije dobri, postoji prostor za njihovo unapređenje

Australija gradi najveću mornaricu od Drugog svjetskog rata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta