Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 26.01.2018. 18:28 |

U Cazinu upriličen susret poduzetnika i predstavnika Gradske uprave

FENA Saopćenje

CAZIN, 26. januara (FENA) - Tradicionalni godišnji susret privrednika i predstavnika vlasti Grada Cazina upriličen je danas, uz osvrt na urađeno u protekloj godini, a predstavljao je priliku i za razgovore o planiranim razvojnim projektima.

Obraćajući se cazinskim poduzetnicima, gradonačelnik  Nermin Ogrešević naglasio je da je cilj Gradske uprave i poduzetnika zajednički, a to je razvoj biznisa, što u konačnici doprinosi ekonomskom prosperitetu grada.  

- Izazovi su dosta veliki, ambijent u kojem se posluje opterećen je brojnim otežavajućim okolnostima, ali bez obzira na sve cazinski poduzetnici pokušavaju napraviti istinske iskorake. Na tom putu Gradska uprava im želi biti i jeste podrška - istakao je Ogrešević.

Cazin ima oko 2.400 registriranih biznisa. Poljoprivrednih je gazdinstava više od 3.000. Za Poslovnu zonu Begove kafane, koja bi uskoro trebala biti stavljena u funkciju, već vlada veliki interes. Prošla je godina manje-više bila solidna, dok se od ove ipak očekuje više.

Tokom susreta je bilo  riječi o aktuelnim dešavanjima koja utječu na poslovni ambijent, a bila je ovo prilika i za razmjenu ideja i informacija. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Akcija šišanja i darivanja kose u srijedu Cazinu, za Projekt 'Moja kosa tvoja kosa'

Bećirović u Cazinu: Krajina je dala pečat slobodi BiH i zaslužuje najviše poštovanje

U MUP-u BPK Goražde sastanak sa privrednicima iz industrijske zone 'Pobjeda'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta