Sport     | 27.01.2018. 11:23 |

U Banjoj Luci o prvom čovjeku evropskog biciklizma

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27. januara (FENA) - Banjoj Luci je u toku Kongres Balkanske biciklističke unije (BCU). Osim čelnika sa Balkana, kongresu prisustvuju i Roko Kataneo, predsjednik Evropske biciklističke federacije (ECF) i Renato di Roko, potpredsjednik Svjetske biciklističke federacije.

Glavna tema ovog skupa su predstojeći izbori za prvog čovjeka ECF-a koji su zakazani za mart.

- Banja Luka je danas ne samo centar biciklizma na Balkanu već i svijeta, s obzirom na to da su na kongresu i predstavnici evropske i svjetske asocijacije, ali i italijanskih i ruskih biciklističkih saveza - rekao je Vladimir Kuvalja, domaćin Kongresa i potpredsjednik BCU.

S obzirom na to da BCU daje 12 delegata u skupštini ECF, u Banjoj Luci će biti biran predsjednik krovne biciklističke organizacije Starog kontinenta, jer se ranije u praksi pokazalo da kandidat koji dobije podršku "balkanaca" dobije predsjedničku fotelju.

-U našim rukama je skoro četvrtina glasačke mešinerije, pa predsjednik gotovo uvijek postaje onaj koji dobije našu podršku. Kataneu mandat ističe u martu, a ima mnogo kandidata koji bi željeli da ga naslijede. Glavni je prvi čovjek ruskog biciklizma Aleksander Gusjatnjikov - rekao je domaćin kongresa i potpredsjednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja.

Dobijanje domaćinstva ovako važnog događaja u svijetu biciklizma veliko je priznanje za ovdašnje biciklističe radnike. Iako BiH nema dovoljno novca da ovaj izuzetno skup sport dostigne svjetski nivo, trude se na sve načine da unaprijede postojeći i urade najbolje što mogu sa onoliko novca koliko imaju.

To su prepoznali najuticajniji ljudi iz svijeta dvotočkaša, a njihova posjeta Banjoj Luci sigurno će odjeknuti u biciklističkim krugovima.

Podatak da je domaćin prethodnog kongresa prije dvije godine bio Istanbul, govori koliki je uspjeh sama organizacija ovakvog događaja. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Bidenova administracija najavila veto na prijedlog zakona koji bi podržali republikanci

Hunter Biden svjedočit će pred Kongresom u decembru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu