Bosna i Hercegovina     | 27.01.2018. 17:48 |

SDA: SDP nema pravo nikome dijeliti lekcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Stranka demokratske akcije u cjelosti odbacuje današnji neutemeljeni napad na Vladu FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem.

- Ovaj pokusaj napada SDP-a produkt je očigledne nervoze i straha koji vlada u toj stranci nakon što je Vlada FBiH pozvala nadležna tužilaštva i agencije za sprovođenje zakona da utvrde sve činjenice i poduzmu mjere odgovornosti zbog kriminalne privatizacije Krivaje iz Zavidovića koja je izvršena u režiji Nermina Nikšića i Vlade na čijem čelu se tada nalazio. Pozivamo SDP da javnosti objasni kako su uništili 1200 radnih mjesta i koliku su štetu nanijeli Federaciji kriminalnom prodajom Krivaje u ruke nekoliko privatnih firmi! Tek tada ćemo ih smatrati strankom s kojom treba voditi dijalog - navodi se u saopćenju SDA.

Kažu da se o SDP-u i njihovom učešću u vlasti u prošlom i ranijim mandatima, kao i o njihovom opozicionom djelovanju u ovom mandatu, ima puno toga reći.

- Na prvom mjestu o obespravljivanju Bošnjaka u entitetu RS kroz Sarajevski sporazum kojeg su prihvatili 2002.godine, ili o sporazumima sa Dodikom i Čovićem iz 2013.godine, a samo da bi ostali na vlasti. Ili o nepotpisivanju Apelacije o 9. januaru, o planiranoj kandidaturi koja treba zavarati Bošnjake u RS i olakšati izbor Dodika u Predsjedništvo BiH, o njihovom destruktivnom djelovanju u ovom mandatu koje je usmjereno protiv penzionera, boraca i protiv stabilnosti Federacije. Dakle, prvo SDP treba objasniti šta je uradio sa Krivajom, tek će onda steći pravo da bilo kome dijeli lekcije - saopćeno je iz SDA.

(FENA) F. F.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije