Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 29.01.2018. 14:03 |

Najmanje 33 civila poginula u zračnim napadima vladinih snaga u Siriji

FENA Internet

BEJRUT, 29. januara (FENA) – U napadima avijacije režima Bashara Al Assada poginulo je najmanje 33 civila samo u posljednjih 24 sata, javlja AFP pozivajući se na tvrdnje organizacije koja vrši monitoring u Siriji.

Vladine snage napadaju iz zraka provinciju Idlib koju kontroliraju pobunjenici i opozicija. Danas je u napadu na tržnicu u Saraqebu poginulo 11 civila, a još pet na drugim lokacijama prenosi Sirijska opservatorija za ljudska prava. Još 17 osoba je poginulo u napadima tokom vikenda.

- Pojačani su zračni udari iz Damaska, a nakon male pauze zbog lošeg vremena - naveo je šef Opservatorije sa sjedištem u Londonu Rami Abdul Rahman.

Od decembra traje ofanziva, uz rusku podršku, na pokrajinu koju drže pobunjenici, među kojima ima grupa koje su povezane sa El Kaidom.

Dopisnik AFP-a je vidio na tržnici u Saraqebu lokve krvi, uništene štandove... Povrijeđeni su prebačeni u improvizirane bolnice, a području pod opsadom je u opasnosti da postane poprište humanitarne katastrofe.

Najmanje 340.000 ljudi je poginulo u šestogodišnjem ratu u Siriji, a milioni su raseljeni širom svijeta.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Iran najavljuje odlučan odgovor nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku

Šest mrtvih u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'