Regija     | 29.01.2018. 16:01 |

Usvojena odluka o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina Republike Hrvatske osigurano je ostvarivanje posebnih prava i sloboda pripadnika nacionalnih manjina, a kojim se između ostalog jamči i slobodna uporaba svojih znamenja i simbola.

Koordinacija županijskih vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, sukladno odredbama članka 33. stavak 5. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, na sjednici 21. listopada 2017. donijela je Odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba saopćilo je da je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske na sjednici 25. januara ove godine, jednoglasno dao suglasnost na Odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

- Usvajanjem navedene odluke bošnjačka nacionalna manjina u Republici Hrvatskoj, uz službenu uporabu znamenja i simbola Republike Hrvatske, može isticati prihvaćeni grb i zastavu sukladno propisima službene uporabe i načina korištenja zastave i simbola nacionalnih manjina - navodi se.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Sjećanja Bošnjaka na sudjelovanje u Domovinskom ratu u RH'

VBNMGZ: Novim proračunom Grad Zagreb onemogućava se rad nacionalnih manjina

U Zagrebu se danas obilježava 'Dan bijelih traka'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta