Servisne informacije

BIHAMK - Opreznija vožnja zbog magle, odrona i poledice

Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Na smanjenu vidljivost zbog magle jutros se upozorava na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Zenica jug i Zvirovići Bijača, kao i na magistralnim putevima: M-17 Konjic-Mostar-Doljani, M-4 Doboj-Tuzla, M-5 Kobiljača-Kaonik-Vitez, M-6 Stolac-Čapljina-Ljubuški i M-6.1 Mostar-Posušje.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Savjetuje se oprezna vožnja.

Zbog aktivnog klizišta na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Tarčin (lokalitet Ban Brdo) vozila saobraćaju preticajnom trakom, u dužini od kilometar. Savjetuje se opreznija vožnja i smanjena brzina na toj dionici autoputa.  

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na tim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na sanaciji škarpe kod tunela Korija na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Lapišnica, zbog čega se saobraća jednom saobraćajnom trakom uz povremene 15-minutne obustave.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J.Č.