Ekonomija     | 30.01.2018. 12:07 |

Neophodno promovisanje RS-a na svjetskom turističkom tržištu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. januara (FENA) - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa predstavnicima najstarije i jedne od vodećih turističkih kompanija u svijetu „Thomas Cook“.

Bilo je riječi o mogućnostima za dodatno promovisanje RS-a na svjetskom turističkom tržištu, za šta je iskazan interes kompanije koja ima svoje poslovnice širom svijeta i koja svake godine bilježi više od 19 miliona korisnika turističkih usluga.

- Predstavnici kompanije su nakon višednevnih posjeta destinacijama u RS-u, gdje su, između ostalog, obišli Jahorinu, Višegrad, Banju Luku i Sutjesku, izrazili oduševljenje zbog ogromnih potencijala koje RS ima. Osim nevjerovatnih prirodnih raznolikosti koje su vidjeli ikulturnog nasljeđa o kojem  su se upoznali, imali su priliku i da, istakli su, dožive tradicionalne običaje koji se generacijama baštine u potkozarskom kraju - saopćeno je iz ovog ministarsva.

Gluhaković je izrazio spremnost za buduću saradnju i potencijalne modele predstavljanja destinacija RS, što bi bio zadatak poznate turističke kompanije.

Na sastanku je potvrđeno da je u maju ove godine planiran ponovni dolazak predstavnika kompanije „Thomas Cook“ kada bi obišli i druge destinacije koje do sada nisu imali priliku da posjete.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Avanturistički park Peć Mlini i Ravlića pećina privlače sve veći broj turista (VIDEO)

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!