Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 30.01.2018. 15:05 |

U ZDK isplata poticaja za proizvodnju maline

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. januara (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona je vodeći računa o uvjetima za proizvodnju maline na području tog kantona, ukupnoj ostvarenoj proizvodnji maline u 2017. godini i broju poljoprivrednih proizvođača,  izdvojila  972.830 KM na ime podrške za proizvodnju maline.

Poticajna sredstva u visini od 0,25 KM po kilogramu proizvedene maline su raspoređena za 2.617 poljoprivrednih proizvođača koji su ispunili uvjete iz javnog poziva.

- Proizvodnjom od 4.000 tona malina u 2017. godini Zeničko-dobojski kanton je ostao lider u malinarstvu u FBiH - ističe  ministar poljoprivrede tog kantona Himzo Smajić.

Kontinuiranom isplatom poticaja Vlada ZDK ispunjava obećanje dato proizvođačima maline da će učiniti sve da se zaštiti i sačuva malinarstvo na području Zeničko-dobojskog kantona, te da će sredstva namijenjena za proizvodnju maline doprinijeti stabilizaciji te proizvodnje i očuvanju liderske pozicije na teritorije Federacije Bosne i Hercegovine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'