Bosna i Hercegovina     | 30.01.2018. 15:29 |

Mektić: Baš me briga što je Stevandić najavio da će me tužiti

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, na molbu novinara, očitovao se danas povodom izjave potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića da će ga tužiti zbog njegovih sinoćnjih izjava u emisiji Radio-televizije RS-a (RTRS).

Suština Mektićevog odgovora je da nimalo ne brine zbog te najave i da zbog toga Stevandić nije morao ni sazivati danas pres-konferenciju.

- Stevandić je izabran greškom SDS-a i ni na koji način ne može uticati hoću li ja i dalje biti biran na funkcije jer o tome odlučuju drugi. Kad bi on inače odlučivao, bili bismo u teškoj, tragičnoj situaciji - rekao je Mektić tvrdeći da Stevandića zapravo boli istina budući da postoje izjave svjedoka koje ga dovode u vezu sa slučajem ubistva s političkom pozadinom.

Mektić se nada, dodao je, da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a pozabaviti time.

- Šta znači to da će me tužiti? Neka tuži, baš me briga - kazao je Dragan Mektić koji također tvrdi da za sve što je izrekao u sinoćnjoj emisiji RTRS-a postoje dokumentacija i zabilješke policije o svjedočenjima koja su Stevandića povezivala s određenim slučajem, a da je na Stevandiću da dokazuje da li je i koliko involviran u situaciju vezanu za spominjano ubistvo te „još neke manje ili veće zločine u kojima se spominje, a u kojima su se pojavljivali crveni kombi i Crvene beretke u Banjoj Luci“. 

U sinoćnjoj emisiji RTRS-a, ministar Dragan Mektić je bio učesnik debate s ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem. Debata je bila posvećena mnogim pitanjima vezanim za stanje sigurnosti.

Mektić je  također danas ponovio da postoji određena video i druga dokumentacija koja govori o grupi djece od 14 do 20 godina starosti iz RS koja su odlazila na vojnu obuku u Rusiju.

- Neće u takve stvari otići nijedno dijete nekog funkcionera -  kazao je povodom toga ministar sigurnosti BiH, dodajući da se iskorištava "sirotinja koja se bori za golu egzistenciju".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasada Rusije u BiH - Pozivamo strane u BiH da pokažu mudrost, strpljenje, kompromisni pristup

Ambasada Rusije u BiH - Christian Schmidt nije legitiman visoki predstavnik u BiH

Guterres: Svijetu je potreban kompromis

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo