Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 30.01.2018. 16:24 |

Potvrđena oslobađajuća presuda za promet oružja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Apelaciono vijeće Državnog suda potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Izet Redžović, Haris Hodžić, Mustafa Šemić, Nikola Pandža, Muhamed Mehmeti, Mensad Sijarić i Mario Prce oslobođeni krivnje za neovlašten promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Kao razloge za oslobađajuću prvostepenu presudu iz jula prošle godine, Vijeće je navelo da su naredbe za provođenje posebnih istražnih radnji, koje je kao dokaz izvelo Tužilaštvo BiH, bile nezakonite i nisu potkrijepljene iskazima svjedoka niti drugim materijalnim dokazima te što nije dokazan međunarodni element.

Redžoviću i šestorici ostalih je na teret bilo stavljeno da su nabavljali vatreno oružje i municiju koje su krijumčarili iz BiH u Srbiju, kao i na područje Njemačke te prodajom ostvarili značajnu imovinsku korist.

Potvrđen je i dio presude kojim su Pandža i Prce oslobođeni krivnje za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, prenosi BIRN - Justice Report. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vodič za medijsko izvještavanje o ratnom seksualnom i rodno zasnovanom nasilju

Ruski vojni sud osudio čovjeka na 14 godina zatvora zbog saradnje s Ukrajinom

Policajci koji su u Osmacima pretukli maloljetnika negirali krivnju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana