Servisne informacije     | 30.01.2018. 16:18 |

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Tarčin (lokalitet Ban Brdo) zbog aktivnog klizišta vozila saobraćaju preticajnom trakom, u dužini od 1 km. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom. 

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Zbog radova na sanaciji škarpe kod tunela Korija na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Lapišnica, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, uz povremene 15-minutne obustave. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida. 

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i preporučuje opreznija vožnja. Tokom noći i jutra moguća je smanjena vidljivost zbog magle, dok su zbog pada temperature mogući nailasci na mjestimičnu poledicu. Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.  

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo