Regija     | 30.01.2018. 19:19 |

Hrvatska policija demantira tvrdnje emigranata da su isplovili iz Splita

FENA Mladenka Krilic

ZAGREB, 30. siječnja (FENA) - Hrvatska policija demantirala je u utorak tvrdnje sirijskih emigranata s talijanske ribarice "Erica" koja je u utorak ujutro pod pratnjom granične policije MUP-a Crne Gore uplovila u crnogorsku luku Zelenika, da su ranije isplovili iz Splita, kako su objavili neki mediji.

Plovilo s migrantima nije se uopće nalazilo u splitskom akvatoriju pa nije ni moglo iz njega isploviti, potvrdili su u utorak kasno popodne Hini iz Ravnateljstva policije Republike Hrvatske.

Ističu i da je hrvatska policija u stalnom kontaktu s crnogorskom.

Emigranti iz Sirije koji su se nalazili na talijanskoj brodici "Erica", koja je jutros pod pratnjom granične policije MUP-a Crne Gore uplovila u crnogorsku luku Zelenika, ispričali su novinarima Televizije Crne Gore da su se navodno "na hrvatskoj obali ukrcali na malu barku koja se prevrnula na otvorenom moru i da ih je talijanska ribarica spasila".

Crnogorska Uprava pomorske sigurnosti u utorak u 7 sati primila je poziv za pružanje pomoći talijanskoj ribarici, koja je bila na 17 milja od obale. 

Crnogorska pomorska policija ususret talijanskoj ribarici uputila je nekoliko svojih plovila koja su je presrela, a na oko četiri milje udaljenosti od obale na "Ericu" su se ukrcali i pripadnici crnogorske granične policije.

Na ribarici se nalazilo 17-ero izbjeglica,  "11 migranata je iz Sirije od kojih je troje djece, po dva migranta iz Maroka i Jemena i po jedan migrant iz Afganistana i Pakistana", priopćila je crnogorska Uprava policije.

Svi su medicinski zbrinuti, osigurana im je hrana, voda i suha odjeća. Iz Uprave policije Crne Gore kažu kako slijedi daljnje utvrđivanje relevantnih činjenica te poduzimanje mjera koje se tiču statusa ovih osoba i ostalih povezanih pitanja. 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom