Servisne informacije

Pojačan oprez na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle

Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima pojačan oprez na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, gdje je vidljivost smanjena zbog magle. 

Izdvajaju se autoput A-1 Tarčin-Zenica i Zvirovići-Bijača te magistralni putevi: M-17 Konjic-Mostar-Doljani, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-6.1 Livno-Bosansko Grahovo, M-6 Stolac-Čapljina-Grude, kao i putevi u dolinama rijeka: Save, Lašve i Drine. 

U planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica zbog niskih temperatura. Na putevima u usjecima i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Savjetuje se oprezna vožnja.

Zbog sanacije klizišta na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (lokalitet Ban Brdo) vozila saobraćaju preticajnom trakom. Također, zbog radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Butile – Vlakovo, saobraća se preticajnom trakom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na tim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na sanaciji škarpe kod tunela Korija na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Lapišnica, zbog čega se saobraća jednom saobraćajnom trakom uz povremene 15-minutne obustave.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) J.Č.