Svijet     | 31.01.2018. 09:27 |

Turska vojska bacala iz aviona letke stanovnicima Afrina

FENA Internet

ANKARA/AFRIN, 31. januara (FENA) - Oružane snage Republike Turske (TSK), koje provode operaciju “Grana masline” u sjevernom sirijskom gradu Afrinu, stanovnicima ovog grada su iz aviona bacali letke u kojima su ih pozvali na borbu protiv terorizma.

U letku koji napisan na tri jezika, arapskom, kurdskom i turskom, upućena je poruka “Afrin pripada stanovnicima Afrina”.

 Letak počinje riječima “Braćo iz Afrina”, a stanovnike ovog malog grada poziva na saradnju za uspostavljanje mira, blagostanja i sigurnosti u regiji, prenosi TRT.

“Došlo je vrijeme do se zaustavi pritisak i nasilje terorista ISIS-a i izdajničke PKK/PYD/YPG, koja podiže oružje na svoje komšije, koja ruši naše džamije. Ne dozvolite da teroristi koriste vašu djecu i da gaze vašu budućnost. Došlo je vrijeme da kažemo ‘stop’ teroristima. Budimo ujedinjeni protiv terorista. Držite se što dalje od terorista. Afrin pripada stanovnicima Afrina. Uz Božju pomoć, u Afrin će doći dani mira, zdravlja, blagostanja i sigurnosti”,  navedeno je u letku. 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!