Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 11:15 |

Pendeš - Kačo: Produktivna saradnja BiH i Republike Slovačke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je danas ambasadora Republike Slovačke u BiH Martina Kačoa s kojim je razgovarala o procesu ispunjenja uslova za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

Razgovarano je i o predstojećim aktivnostima i pripremama Ministarstva odbrane BiH za naredne aktivnosti i sastanke u tom pravcu, koji će biti održani u širem formatu kako bi Sjedištu NATO-a i članicama Saveza bio prezentovan napredak Bosne i Hercegovine u pogledu implementacije planiranih aktivnosti za ispunjenje preuzetih obaveza i uslova postavljenih pred BiH od NATO saveza.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo sveukupnom, vrlo produktivnom saradnjom Bosne i Hercegovine i Republike Slovačke, pri čemu je Pendeš zahvalila na punoj podršci Ambasade Republike Slovačke, kao kontakt ambasade sa NATO-om.

Pendeš je predstavila aktualne podatke i pokazatelje o napretku u procesu uknjižbe perspektivne vojne imovine, te izrazila očekivanje što skorijeg aktiviranja MAP-a za BiH.  

Ambasador Kačo je potvrdio opredjeljenje i izrazio spremnost da sa pozicije i u kapacitetu kontakt NATO ambasadora za Bosnu i Hercegovinu nastavi podržavati reformski i evroatlantski put BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Iznenađujuća pobjeda Korčoka u prvom krugu slovačkih izbora, ali put do konačne pobjede nije lak

Slovaci u subotu biraju novog predsjednika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo