Direktor KC 'Kralj Fahd' posjetio Federalni zavod za statistiku | FENA


Bosna i Hercegovina

Direktor KC 'Kralj Fahd' posjetio Federalni zavod za statistiku

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Direktor Kulturnog centra “Kralj Fahd” Muhamed Alu Šejh posjetio je danas Federalni zavod za statistiku gdje je razgovarao s direktorom te institucije Emirom Kremićem.

Kremić je gostu predstavio djelokrug rada i zakonske nadležnosti te institucije i prezentirao rezultate rada Zavoda kao i aktivnosti u narednom periodu.

Razgovarano je i o Drugoj međunarodnoj konferenciji o kibernetičkoj sigurnosti koju Kulturni centar organizira 20. marta.

Kao svjetski stručnjak iz oblasti informatičkih nauka i predavač na mnogim uglednim univerzitetima na svijetu, Kremić će kao i prošle godine uzeti aktivno učešće u pripremanju te stručne konferencije.

- Veoma sam sretan da se ovako bitna konferencija održava već drugi put u Sarajevu - rekao je  Kremić.

Alu Šejh je nalgasio da Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale u mladim ljudima i da informatika kao nauka garantuje ostanak i opstanak mladih ljudi u "ovoj prelijepoj zemlji".

Također je dodao da jedan od glavnih ciljeva međunarodne konferencije je da se probudi želja i interesovanje mladih za informatičkim naukama, saopćeno je iz Kulturnog centra "Kralj Fahd". 

(FENA) J.Č.