Servisne informacije     | 31.01.2018. 13:57 |

U BiH sutra umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - U Hercegovini i u zapadnim područjima sutra će biti pretežno oblačno povremeno sa slabom kišom.

U ostalim djelovima bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti. U zapadnim planinskim područjima s četvrtka na petak, padom temperatura, kiša može prelazit i u susnježicu. Vjetrovito će biti u cijeloj BiH. Vjetar umjeren do jak južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu i u Krajini do 7, a najviša dnevna uglavnom između 8 i 15 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u zapadnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Sokolac 5, Livno, Mostar i Sarajevo 8,
Grude, Ivan-sedlo, Jajce, Neum, Sanski Most, Široki Brijeg, Stolac, Bileća i Prijedor 9,
Brčko, Zenica i Bijeljina 10, Bihać, Gradačac, Srebrenica i Doboj 11, Banja Luka, Bugojno, Tuzla, Trebinje i Zvornik 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo