Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 16:02 |

Zovko razgovarala sa zamjenikom ministra vanjskih poslova BiH

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 31. siječnja (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se u utorak u Bruxellesu sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josipom Brkićem.

Tijekom susreta razgovaralo se o dosadašnjem napretku koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u procesu europskih integracija, o daljnjim koracima u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji te o nužnim izmjenama izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kojim će se osigurati da predstavnici jednog naroda više neće drugom narodu birati predstavnike, kako u Domu naroda tako i za članove Predsjedništva BiH, priopćeno je iz Europske pučke stranke.

Zovko i Brkić su razgovarali i o Strategiji proširenja EU-a na zapadni Balkan, koja će biti predstavljena sljedeći tjedan na plenarnoj sjednici u Strasbourgu s datumima kada bi zemlje zapadnog Balkana mogle postati punopravne članice EU-a.

Nakon objave Strategije proširenja, kako je navedeno, Europska komisija će u travnju objaviti i izvješće o napretku svih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata.

Na kraju susreta, Zovko i Brkić naglasili su važnost bugarskog predsjedanja Vijećem EU-a i prioriteta koji govori o tome kako se ne smije zaboraviti da zapadni Balkan treba jasnu europsku perspektivu i povezanost s državama članicama te pozdravili Summit između EU-a i zemalja zapadnog Balkana koji će biti održan u svibnju u Sofiji.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Borrell: EU mora poslati proturaketne sisteme Ukrajini

Čelnici EU saslušavaju preporuke o unaprijeđenju konkurentnosti bloka

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'