Regija     | 31.01.2018. 18:08 |

Tajani poručio Beogradu da je sporazum s Prištinom preduvjet ulaska u EU

FENA Agencije

BEOGRAD, 31. siječnja (FENA) - Predsjednik Europskog parlamenta (EP) Antonio Tajani poručio je u srijedu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako Bruxelles očekuje pravno obvezujući dokument s Prištinom poslije kojeg bi Srbija mogla postati članicom EU.

 Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije sastanka s Tajanijem, rekao da mu je predsjednik EP prenio poruku kako "EU očekuje od Srbije pravno obvezujući dokument sa Prištinom" kao preduvjet za članstvo Srbije u EU.

 "Visoko cijenimo činjenicu da EP, kao izravno izabrano zakonodavno tijelo koje predstavlja 400 milijuna ljudi, prepoznaje važnost proširenja EU na zapadni Balkan", rekao je Vučić.

 Tu poruku potvrdio je i Tajani objasnivši kako bi sporazum s Prištinom trebao biti potpisan prije formalnog učlanjenja Srbije u EU.

 Tajani je, uvjeren da će Srbija provesti potrebne reforme vezane uz vladavinu prava i slobodu medija, rekao kako još puno toga treba učiniti na preustroju pravne države, ustavne reforme i slobode medija.

 Naglasivši da EU zahtjeva vladavinu prava i slododu medija i od zemalja koje su članice Unije, Tijani je rekao kako treba biti strog i prema sebi i prema drugima.

 "Ponekad smo strogi. Ali, kad želimo biti strogi prema drugima, moramo biti strogi i prema sebi",  rekao je predsjednik EP.

 Poručio je da "Srbija jest Europa", ali istodobno i velika zemlja koja "nosi veliku odgovornost" za situaciju na zapadu Balkana, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo