Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 01.02.2018. 09:38 |

U Turskoj uhapšeno 120 vojnih lica zbog veza sa Gulenovom organizacijom

FENA Internet

ISTANBUL, 1. februara (FENA) – Tursko tužilaštvo je naredilo pritvaranje 120 osumnjičenih pripadnika vojske zbog veza sa grupom koja se smatra odgovornom pokušajem puča 2016. godine.

Policija je provela koordinirane racije u 43 provincije, a 58 osumnjičenih je koristilo zabranjenu aplikaciju za poruke ByLock, prenosi Reuters, pozivajući se na agenciju Anadolija.

Turska je zabranila korištenje te aplikacije za pametne telefone navodeći da je koriste sljedbenici mreže Fetullaha Gulena koja je zvanična Ankara proglasila terorističkom. Tvrdi se da su pučisti putem te mreže koordinirali napad 15. jula 2016. godine, pri čemu je više od 240 osoba poginulo.

Do sad je, nakon pokušaja puča, više od 50.000 osoba privedeno zbog veza sa Gulenom, a više od 150.000 je ostalo bez posla u javnom sektoru.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministrica Duraković u trodnevnom posjetu Turskoj: Fokus na jačanju obrazovne suradnje

Hurtić razgovarao sa zvaničnicima iz okruga Adapazar/Sakarya

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu