Ekonomija     | 01.02.2018. 10:32 |

Rane prijave za Microsoft NetWork 8 konferenciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Poslovno-tehnološka konferencija "Microsoft NetWork 8" bit će održana od 18. do 20. aprila 2018. u Neumu pod sloganom "Make it cLoud", a rane prijave za učešće otvorene su do 23. februara.

U aprilu prošle godine "Microsoft NetWork 7" konferencija okupila je više od 900 učesnika iz različitih branši, među kojima su se našli stručnjaci iz svijeta biznisa i ICT-a, te predstavnici akademske zajednice i javnog sektora.

Ove godine učesnicima će biti ponuđena predavanja vezana za moderno poslovno okruženje, digitalnu transformaciju, aplikacije i infrastrukturu, podatke i vještačku inteligenciju, odnosno edukacijska rješenja i studije slučaja. Osim predavanja, učesnici će tokom prvog konferencijskog dana moći prisustvovati i tematskim radionicama.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija izjavio je da tematske cjeline na ovogodišnjoj konferenciji prate Microsoftovu globalnu strategiju, a imaju za cilj da njihovim partnerima i korisnicima pokažu načine kako mogu unaprijediti svoje poslovanje korištenjem naprednih cloud-baziranih servisa.

Sve informacije o "MSNetWork 8" konferenciji dostupne su na web stranici www.msnetwork.ba putem koje je moguće izvršiti i prijave za učešće, najavljeno je iz Microsofta BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!