Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 13:15 |

Općina Centar - Javni poziv za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Općina Centar i ove godine nastavlja realizaciju projekta sufinansiranja troškova za pružanje usluga vantjelesne oplodnje u iznosu od 50.000 KM.

Ovaj će se iznos povećavati rebalansom budžeta u skladu s potražnjom za ovim vidom pomoći, za kojom vlada veliki interes bračnih parova.

Općina sufinansira troškove za prva dva pokušaja vantjelesne oplodnje u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, odnosno plaća razliku od onih troškova koje refundira Zavod zdravstvenog osiguranja i od onoga koliko košta sam postupak.

Za prvi pokušaj sufinansira se do 1.000 KM razlike, a drugi do 3.000 KM. Pored toga, proširili su davanja, pa su odlučili da ukoliko žena u prvom i drugom pokušaju vantjelesne oplodnje ne uspije ostvariti trudnoću, Općina finansira još naredna dva pokušaja bez obzira na Zavod zdravstvenog osiguranja.

Ženama s više od 40 godina Općina sufinansira dva pokušaja iznosom do 50 posto od ukupne cijene troškova vantjelesne oplodnje, gdje najveći izdvojeni iznos može biti do 2.500 KM.

Zainteresovani mogu na web stranici Općine Centar www.centar.ba u rubrici Elektronski formulari/Rad, raseljeni, socijalna zaštita naći i isprintati zahtjev za ostvarivanje prava na sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje, koji sa potrebnom dokumentacijom mogu predati na protokol Općine Centar.

Poziv ostaje otvoren dok sva finansijska sredstva za ovu namjenu ne budu iskorištena, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

U toku javni poziv za obavezni predškolski program u BPK Goražde

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!