Servisne informacije     | 01.02.2018. 13:26 |

U BiH sutra oblačno s kišom i jakim udarima vjetra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - U Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne sutra će prijepodne padati kiša.

U ostalim područjima kiša će padati u drugoj polovini dana. Od sredine dana se prognozira pad temperature zraka u Krajini i od poslijepodnevnih sati se očekuje da kiša pređe u susnježicu ili snijeg.

U Hercegovini sutra se očekuju obilnije padavine gdje je izgledna i grmljavina. Većinom se očekuje između 20 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Vjetrovito će biti u cijeloj BiH. Puhat će jugo umjerene jačine s jakim udarima brzine 40 do 60 km/h. U drugoj polovini dana vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima zemlje mijenja smjer na sjeverozapad.

U noći na subotu u Hercegovini, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 60 do 90 km/h. Temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni.

U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne danas je oblačno gdje je padala i slaba kiša. Umjereno oblačno je bilo u Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Pretežno vedro je bilo na sjeveru i sjeveroistoku zemlje.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 4, Livno i Sokolac 7, Široki Brijeg 9, Bugojno, Grude, Sarajevo, Trebinje i Zvornik 10, Jajce 12, Bihać i Stolac 13, Neum, Srebrenica i Zenica 14, Sanski Most i Tuzla 15, Gradačac 16, Banja Luka, Brčko, Doboj i Prijedor 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta