Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 15:21 |

SDA: Prestati s politizacijom odgovora na Upitnik EK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Stranka demokratske akcije (SDA) podržava izradu i finalizaciju odgovora iz Upitnika Evropske komisije kao ključnog uvjeta za kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji, a u saopćenju su naglasili da je to "inventura" ekonomskog, društvenog, političkog i pravnog stanja u državi.

- Upitnikom se ništa ne legalizira, niti prihvata ili prejudicira. Odgovori na Upitnik nisu ni Ustav ni zakon, nego realan prikaz aktuelnog stanja i zato  treba prestati s politizacijom pitanja iz Upitnika u pokušaju zbunjivanja javnosti i stjecanja sitnih političkih poena. Posebno što to rade partije koje su  osam godina držale u blokadi evropski put BiH - saopćeno je iz SDA.

Napomenuli su da odgovorima na Upitnik ne može biti umanjen značaj bilo koje reforme ili bilo koje aktivnosti obavljene u BiH u skladu sa Ustavom i zakonima, tako da, potvrdili su u SDA, neće biti dovedeni u pitanje ni rezultati Popisa stanovništva iz 2013. godine koji je obavljen u skladu s Zakonom BiH  i preporukama EUROSTAT-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu