Ekonomija     | 01.02.2018. 16:28 |

Ugovori za završetak i nadzor radova na M-18, dionica Kladanj-Podpaklenik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Potpisivanje ugovora za završetak radova na magistralnoj cesti M-18, dionica Kladanj - Podpaklenik, sa planinskim prijevojem Karaula i ugovora za nadzor radova na istoj dionici najavljeno je za petak.  

Ugovore će, u ime naručitelja JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, potpisati direktor Ljubo Pravdić te predstavnici najuspješnijih ponuđača.

Ugovor za završetak radova na magistralnoj cesti M-18, dionica Kladanj - Podpaklenik, sa planinskim prijevojem Karaula, bit će potpisan sa konzorcijem u sastavu Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i GP ŽGP d.d. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 9.974.910,86 KM, a rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Ugovor za nadzor radova na završetku magistralne ceste M-18, dionica Kladanj - Podpaklenik, sa planinskim prijevojem Karaula, bit će potpisan sa konzorcijem u sastavu Trasa d.o.o. Sarajevo i DESIGN&QC d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 877.386,48 KM

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo navode da su na potpisivanje ugovora pozvani premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, te predstavnici Investitora i izvođača radova i nadzora. Ugovori će se finansirati iz kreditnih sredstava Evropske investicijske banke (EIB).

Ugovori će biti potpisani u prostorijama JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Iz Budžeta BPK izdvojeno 161.400 KM za finansiranje projekata 32 neprofitne organizacije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'