Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 16:51 |

Granična policija zapadnog Balkana u Trebinju razmatra stanje sigurnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. veljače (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i njegov pomoćnik za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, 1 i 2. veljače sudjeluju na sastanku šefova graničnih policija u Trebinju, koji se održava pod pokroviteljstvom DCAF-ovog Programa granične sigurnosti,

 Povod sastanku je evaluacija DCAF-ovog Programa granične sigurnosti u 2017. godini, uz naglasak na provedene operacije, i sačinjavanje plana aktivnosti za 2018. godine. 

 U Trebinju se razmjenjuju najbolja iskustva graničnih policija zapadnog Balkana i razgovara o najnovijim događanjima u vezi sa sigurnosti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 Uz prezentacije relevantnih međunarodnih organizacija, sudionicima sastanka tematiziraju trenutno stanje na balkanskoj ruti, proces readmisije, trgovinu ljudima i organizirani kriminal, te buduće korake s ciljem sprečavanja ilegalnih migracija na području zapadnog Balkana.

 Teme sastanka su i integrirani pristup graničnoj sigurnosti, digitalizacija granične policije i strani teroristički borci.

 Uz domaćine iz DCAF-a i izaslanstvo GPBiH u Trebinju su prisutni predstavnici policija Albanije, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Njemačke i Mađarske, kao i Izaslanstva EU u BiH, Europske komisije, EUROPOL-a, FRONTEX-a, OHR-a, IOM-a, UNODC-a, ICITAP-a, OSCE-a, RACVIAC-a, ICMPD-a i drugi, priopćeno je.  

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Državljani Turske uhićeni zbog krijumčarenja 17 državljana Turske  

U tijeku operativna akcija SPIDER na području Dervente i Zvornika

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 osobe afroazijskog porijekla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo