Servisne informacije     | 03.02.2018. 11:12 |

Zbog snijega obustavljen saobraćaj na putu Tuzla - Srebrenik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Zbog intenzivnog snijega potpuno je obustavljen saobraćaj kod mjesta Previle na magistralnom putu M-1.8 Tuzla - Srebrenik.

Snijeg je otežao i usporio  saobraćnje u zapadnim, sjeverozapadnim i sjevernim dijelovima naše zemlje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, posebno na magistralnim putevima:Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać- Velika Kladuša kao i magistralni put M-17 kod Žepča (lokalitet kod tunela Karaula).  

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u jugoistočnim krajevima BiH. Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.  Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Mole se vozači da na ovoj dionici  autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se  na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar,  a razlog je urušavanje potpornog zida. 

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Radnici javnog prevoza širom Njemačke u štrajku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo