Sport     | 03.02.2018. 20:46 |

SAMS BiH proglasio najbolje u šampionatima BiH u auto sportu za 2017. godinu

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Sportski auto moto savez Bosne i Hercegovine (SAMS BiH) večeras je u Hotelu Saraj organizirao ceremoniju svečanog proglašenja pojedinačnih i klupskih  pobjednika u svim disciplinama auto moto i karting sporta u Bosni i Hercegovini u 2017. godini.

Na svečanosti su  prisustvovali  osvajači priznanja,  predstavnici sportskih klubova, organizatori takmičenja i rukovodioci  SAMS BiH.

Predsjednik SAMS BiH Božo Erak u svom obraćanju kazao je da je iza auto moto i karting sporta u našoj zemlji još jedna teška, ali uspješna godina. 

-  Prošla sezona bila je teška kako finansijki,  tako i izvedbeno za SAMS u smislu organizacije, a pogotovu u smislu troškova takmičara. I pored toga uspjeli smo da u sezoni organizijemo takmičenja u  svim disciplinama auto moto i karting sporta. Održali smo više od 30 takmičenja, koje je SAMS BiH organizirao samostalno, te u saradnji sa savezima zemlja iz okruženja - kazao je Erak.  

Nakon uspješno okončane takmičarske sezone 2017, priznanja su dodjeljena u sedam disciplina ovog sporta, i to za šampionate na kružnim i brdskim stazama, u auto rallyu, u ocjenskim vožnjama spretnosti (OVS), autoslalomu i trkama ubrzanja na 402 metra.

 


   

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Španjolac Falcon preminuo nakon nesreće na reliju Dakar

Mostarski studenti rade na novom bolidu (VIDEO)

Mohammed Ben Sulayem izbaran za novog predsjednika FIA-e

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta