Sport     | 04.02.2018. 11:58 |

Najbolje sportistkinje Bugojna: Fantastičan je osjećaj kada pobjeđujete

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 4. februara (FENA) - Rame uz rame s najboljim sportistima Bugojna u muškoj kategoriji našle su se mlade i talentirane djevojke Ema Cetin i Marina Lukić.

Obje su u 2017. ostvarile fantastične sportske rezultate, koji su im donijeli epitet najuspješnijih sportistkinja u prošloj sezoni - prva u pojedinačnoj, a druga u ekipnoj konkurenciji.

Ema je dugogodišnja članica Karate kluba Bugojno, nosilac crnog pojasa 1.dan, i ujedno igračica Ženskog nogometnog kluba „Iskra“.

- Prošla godina je za mene bila veoma uspješna. Pozvana sam u karate reprezentaciju BiH, i dobila poziv za Balkansko prvenstvo u Herceg Novom. Osvojila sam državnu medalju u Mostaru u karateu. Također, sa suigračicama u ŽNK ostvarili smo jako dobar rezultat - kazala je.

Dodaje da bez sporta ne bi mogla zamisliti nijedan svoj dan i da je priznanje, koje je dobila, jedno od najdražih.

- Nema ništa ljepše kada jedan sportista dobije priznanje od svog grada, a to se meni desilo. Jako sam sretna zbog toga - naglasila je. 

Sportom se, dodaje, počela baviti prije dvanaest godina, u vrijeme kada su većinu djevojčica njenog uzrasta zanimale neke druge stvari.

- Ja sam se opredijelila da budem dio dva uspješna sportska kolektiva u Bugojnu, i nisam zažalila. Volim i karate i nogomet, tako da kada me pitaju šta mi je draže, ne mogu da se odlučim, jer je to za mene veoma teško pitanje - istakla je.

Ova mlada Bugojanka se planira i ubudućnosti baviti sportom. Želi, također, upisati fakultet i postati doktorica.

Slične ambicije ima Brezanka Marina Lukić, koja od 2016. igra u Ženskom nogometnom klubu „Iskra“.

Po struci je medicinska tehničarka, a u sportu igračica koja „ostavlja srce na terenu“.

Članica je A reprezentacije BiH, i drugi strijelac u prošloj polusezoni.

Krase je jaka volja, upornost i predan rad, a rezultati koje je postigla bili su dovoljni da je Sportski savez Bugojna proglasi najboljom sportistkinjom u ekipnoj konkurenciji.

- Ovo je moje prvo priznanje, i najveće do sada. Kao pojedinac želim, ipak, da zahvalim svom kolektivu, bez kojeg ja ne bih bila ovo što jesam - naglasila je.

Dodaje da sada ima još veći motiv za postizanje novih rezultata, i da bi jednog dana voljela da zaigra u nekom poznatom evropskom nogometnom klubu.

- Nogomet je za mene bio pravi izbor, i voljela bih da se što veći broj mladih bavi sportom. Jer, nema boljeg osjećaja i veće sreće od toga kada vas publika nagradi aplauzom za nesebičnu požrtvovanost u igri - poručila je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom