Servisne informacije

Zbog saobraćajne nezgode u prekidu saobraćaj na M-18 Semizovac- Olovo

Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Semizovac- Olovo.

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Na sjeverozapadu BiH, kao i na pojedinim dionicama u višim predjelima, mjestimično ima zaostalog snijega ili leda na kolovozu. Magla i niska oblačnost se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Preporučuje se na toj dionici autoputa oprezna vožnja i smanjena brzina.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prijelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J.Č.