Servisne informacije     | 06.02.2018. 07:17 |

Oprez zbog magle, poledice i odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini magla jutros smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo sjever-Kakanj i putni pravci: Olovo-Tuzla-Orašje, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Kobiljača-Kiseljak-Kaonik, Lašva-Vitez-Novi Travnik i Drvar-Bosansko Grahovo, kao i putevi u dolinama rijeka: Une, Save i Drine.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica. Oprez se savjetuje na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijeduktima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno preko planinskih prevoja, kao i na putevima koji prolaze kroz usjeke. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraća se preticajnom trakom. 

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!