Svijet     | 06.02.2018. 12:12 |

Plenković: Europske vrijednosti mogu jamčiti stabilnu budućnost građana BiH

FENA Ivana Banovic

STRASBOURG, 6. veljače (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak u Europskom parlamentu kako BiH samo čvrsto usidrena u europske vrijednosti može jamčiti svojim građanima sigurnu i stabilnu budućnost.

- Drago mi je da Europska komisija upravo danas predstavlja svoju novu strategiju proširenja za zapadni Balkan. U toj strategiji posebnu pažnju, kao prvo, valja posvetiti Bosni i Hercegovini - kazao je Plenković, ocijenivši kako BiH, isto kao i Hrvatska, iza sebe ima težak put.

Istaknuo je kako se radi o državi specifičnog unutarnjeg uređenja sastavljenoj od tri konstitutivna naroda – Hrvata, Bošnjaka i Srba, u kojoj njihova puna ravnopravnost, zajedno s drugima, treba biti temelj budućnosti.

- Samo čvrsto usidrena u europske vrijednosti Bosna i Hercegovina može jamčiti svojim građanima sigurnu i stabilnu budućnost. To također želi značajan dio njezinih građana, i to na temelju pravičnog izbornog zakonodavstva - naglasio je hrvatski premijer u govoru eurozastupnicima o budućnosti Europske unije.

Dodao je kako obećanja kandidatima i potencijalnim kandidatima treba ispuniti, jednako kao što te države trebaju ispuniti zadane uvjete i kriterije, te provesti potrebne reforme, uvijek uz vrednovanje individualnih postignuća.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Krišto čestitala Plenkoviću na izbornoj pobjedi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana