Svijet     | 06.02.2018. 13:33 |

Nakon napada džihadista afganistanska vlada smijenila sedam oficira zbog nemara

FENA Internet

KABUL, 6. februara (FENA) - Afganistanska vlada smijenila je sedmoricu vojnih zvaničnika, među kojima i dvojicu generala, nakon nedavnog terorističkog napada na vojni bataljon za koji je tzv. Islamska država preuzela odgovornost.

Četvorica vojnika i četvorica bombaša samoubica poginuli su i 16 vojnika je ranjeno nakon što su petorica džihadista napali Prvi bataljon 111. divizije u zapadnom kvartu Kabula.

Tim koji je odredio afganistanski predsjednik Mohammad Ashraf Ghani da istraži smrtonosni napad ustanovio je da su sedmorica visokorangiranih oficira odgovorni za nemar kada se vojni objekat našao pod napadom, navodi afganistanska predsjednička palata u saopćenju postavljenom na Facebooku.

- Svih sedmorica oficira su smijenjeni i proslijeđeni su odgovarajućim vlastima na daljnju istragu - navodi se u saopćenju i dodaje da će  oficiri biti sankcionirani.

Utvrđena afganistanska prijestonica Kabul pretrpjela je tri smrtonosna teroristička napada u januaru u kojima je ubijeno više od 100 ljudi a više od 200 ostalih je ranjeno, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Izraelski vojnici ubili trojicu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali

Dvojica vodećih generala okrivili Bidenovu administraciju za haotično povlačenje iz Afganistana

Infantino osuđuje 'šokantno' nasilje nakon što su navijači Trabzonspora napali igrače Fenerbahcea

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo