Servisne informacije     | 06.02.2018. 13:42 |

U Krajini i na planinama snijeg, u ostalim dijelovima zemlje kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno. Snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, ujutro i u sjevernim područjima Bosne.

U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima BiH kiša. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u Hercegovini, između 20 i 50 litara po metru kvadratnom.

U većem dijelu BiH vjetar umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini i sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozpadnog smjera. Temperatura zraka u Krajini između -1 i 3 stepena.

U većem dijelu Bosne jutarnja temperatura zraka između 2 i 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno, povremeno s kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 4, najviša dnevna oko 10 stepeni.

U većem dijelu Bosne danas je preovladavala niska naoblaka. Od sredine dana jače naoblačenje s juga je uslovilo nove padavine od poslijepodnevnih sati.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Bihać -1, Sarajevo 0, Bijeljina, Gradačac i Tuzla 1, Banja Luka, Brčko, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica i Zenica 2, Doboj 3, Livno 5, Trebinje 8, Grude i Mostar 9, Široki Brijeg i Stolac 10 i Neum 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo