Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 16:22 |

Hadžiavdić: Tufekčić je posegnuo za neistinama o mom privatnom životu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Sekretar Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Izmir Hadžiavdić je, kako navodi, kao građanin uputio reakciju na otvoreno pismo dopredsjedavajućeg Doma naroda Jasenka Tufekčića, u kojem iznosi tvrdnje o Hadžiavdićevom radu i krivičnoj prijavi koju je Hadžiavdić podnio protiv njega. 

U svojoj reakciji Hadžiavdić navodi da je Tufekčić u nedostatku bilo kakvih argumenata posegnuo za, kako ističe, neistinama o njegovom privatnom životu.

- Pod pretpostavkom da su sve laži koje si iznio u otvorenom pismu, a zbog kojih ćemo se također vidjeti na Sudu, istinite - bilo bi logično da si, kao savjestan građanin i delegat Doma naroda (izabran od strane građana Livna), o tome obavijestio nadležne organe uz činjenice i dokaze o mome „kriminalu", kao što sam ja to učinio podnoseći krivičnu prijavu protiv tebe i prilažući stotine stranica dokaznog materijala - poručio je Hadžiavdić Tufekčiću.

Ukazao je da njegov rad i rad Stručne službe Doma kojom rukovodi, svake godine provjerava Ured za reviziju FBiH, ali i brojne druge institucije i javnost, te navodi da "nikada nije bilo ozbiljnih primjedbi" i da je shodno Zakonu ocjenjivan ocjenom „izuzetno uspješan".

- Ne znam zašto te toliko zabolila krivična prijava ako si čist i ako je sve „pakovanje" od strane novinara kako besramno tvrdiš. Ja sam ti pružio šansu da me tužiš za lažno prijavljivanje ukoliko je bilo što neistinito u krivičnoj prijavi protiv tebe - navodi Hadžiavdić i dodaje kako će pozivanje i zahvala u Tufekčićevom obraćanju dužnosnicima koji su mu navodno dali podršku za "perfidne aktivnosti" protiv njega predstavljati samo uvredu za te dužnosnike.

Na kraju, Tufekčiću je poručio da je "tvoja briga za nadređene i strah koji imaju od mene potpuno opravdana budući da ja želim da svi koji arče narodni novac imaju strah pa makar i od mene".

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Federalni delegat Jasenko Tufekčić osuđen na osam mjeseci zatvora

Odgovor potpredsjednika FBiH Milana Dunovića na pismo Jasenka Tufekčića

Tufekčić uputio otvoreno pismo Dunoviću

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'