Sport     | 07.02.2018. 13:07 |

Delić: Ne putujemo na izlet u Rusiju

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 7. veljače (FENA) - Rukometaši Zrinjskog ne putuju na izlet u Rusiju i vjerujem kako možemo proći Krasnodar, izjavio je Vedran Delić, krilo Zrinjskog, na konferenciji za novinare na kojoj su "Plemići" najavili drugi dio sezone i susrete osmine finala EHF Challenge Cupa protiv SKIF Krasnodara, trećeplasirane momčadi ruskog prvenstva.

Prema dogovoru dviju momčadi, obje utakmice igrat će se u Rusiji, 10. i 11. veljače, a rukometaši Zrinjskog u petak putuju avionom iz Sarajeva, preko Instanbula do Krasnodara.

Iako se radi o dugačkom putu, u Zrinjskom kažu kako to nije nikakva novost za "Plemiće" s obzirom da se na neka gostovanja u domaćem prvenstvu putuje i do šest sati autobusom.

Što se tiče izgleda Zrinjskog da preskoči tu zahtjevnu stepenicu, Delić je kazao kako njegova momčad nije bez šansi.

- Malo sam pogledao utakmice Krasnodara. To su sve mladi momci, dobro stoje u Rusiji, ali moje mišljenje je da će oni igrati onoliko koliko im mi dopustimo. Možda ja previše vjerujem u našu ekipu, ali mislim da uz malo sreće možemo proći Krasnodar - poručio je Delić.

Po njegovim riječima, Zrinjski je prošle jeseni u utakmici u Ljubuškom protiv Izviđača (pobjeda Zrinjskog 31:25) pokazao da ima snagu i kvalitetu.

- Po meni, to je najbolja utakmica, pogotovo u drugom poluvremenu, koju je Zrinjski ikad odigrao. To je ključ našeg uspjeha i ako ponovimo takvu igru možemo do pobjede nad Krasnodarom - optimističan je Delić.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo, Zrinjski je odradio kvalitetne pripreme u zimskoj stanci, kazao je Delić te dodao kako svi s nestrpljenjem očekuju nastavak.

Zrinjski je trenutno četvrti na ljestvici sa 7 bodova manje od vodeće Vogošće.

- Mi smo na jesen dva puta poraženi kući od Borca i Vogošće. Tu je odlučivala jedna ili dvije lopte. Malo su nam pobjegli bodovno, ali mislim da isto tako kako su oni nas dobili na našem parketu, mi to možemo isto učiniti njima na njihovom - kazao je Delić.

Dodao je kako je cilj u ovoj sezoni napraviti korak više u odnosu na prošlu kada je Zrinjski bio peti u prvenstvu te osvojio Kup.

Na kraju voditelj Odjela za marketing i odnose s javnošću HMRK Zrinjski Marko Boras prokomentirao je novinske napise prema kojima je upitan nastavak domaćeg prvenstva zbog dugova Rukometnog saveza BiH.

- Nije nikakva novost nered u Rukometnom savezu BiH, ali naš je stav da se prvenstvo mora nastaviti. Svi klubovi su odradili pripreme i angažirali nove igrače, tako da mislim kako nitko od klubova ne dvoji hoće li se prvenstvo nastaviti. Na kraju krajeva, sami klubovi snose sve troškove natjecanja i klubovi su nositelji Premijer lige - istaknuo je Boras.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo