Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 14:50 |

Započela izgradnja Trga gange i hajdučke družine

FENA Roland Grabovac

TOMISLAVGRAD, 7. veljače (FENA) - Temeljem potpisanog ugovora između općinskog načelnika Ivana Vukadina i direktora poduzeća Nevistić-commerce d.o.o. Tomislavgrad Maria Nevistića, započeli su radovi na izgradnji Trga gange i hajdučke družine u Tomislavgradu.

Novi trg gradi se u sklopu EU projekta prekogranične suradnje "Kulturna ruta bećarca i gange", a ukupna vrijednost radova je 615.006 eura, od čega 85 dolazi iz EU fondova, a ostatak su općinska sredstva.

Projekt se provodi u suradnji s Gradom Pleternicom, Turističkom zajednicom Grada, Poduzetničkim centrom Pleternica te Kulturno informativnim centrom (KIC) Tomislavgrad, a njim je pored izgradnje trga predviđena obnova pročelja zgrade KIC-a, osnivanje i opremanje turističkog check point, održavanje stručne edukacije za destinacijskog menadžera, organiziranje okruglih stolova, izrada krovnog interpretacijskog plana razvoja obje destinacije (Tomislavgrad i Pleternica), izrada vizualnog identiteta i idejno rješenje suvenira, opremanje muzeja gange, itd.

U sklopu projekta u Pleternici će se urediti središnji gradski trg s muzejom bećarca a u Tomislavgradu trg i muzej gange.

Temeljni cilj projekta je očuvanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange, koji su uvršteni na UNESCO-v popis svjetske nematerijalne baštine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!