Ekonomija     | 08.02.2018. 10:53 |

U Zvorniku debata o lokalnom ekonomskom i održivom razvoju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekt 'Lokalna zajednica prEUzima inicijativu' u okviru kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate o ulozi lokalne zajednice i izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Druga debata, nakon Gračanice, bit će održana u petak, 9. februara u Domu omladine u Zvorniku, a domaćin debate je šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark, kojem će se pridružiti ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, te domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Očekuje se učešće više od 100 poduzetnika, predstavnika javne uprave i privrednih društava, organizacija civilnog društva, renomiranih stučnjaka za ekonomski razvoj i drugih aktera lokalnog razvoja.

Nakon debate je predviđen informativno-edukativni događaj na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji izravno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica: Lokalni integrisani razvoj (LID), projekt koji finansira EU, a provodi UNDP, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH (EU ProLocal), koji finansira EU i Vlada Njemačke i Program oporavka regiona Srebrenice  (SRPP), koga finansira holandska vlada, a provodi UNDP, saopćeno je iz  Delegacije Evropske unije u BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hafiz Salkanović iz Zvornika poručio: Svjesni smo da je naša obećana zemlja Bosna i Hercegovina

Delegacija EU u BiH - Formiranje nove Vlade Federacije BiH prilika koja se ne propušta

Sve spremno za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom