Sport     | 08.02.2018. 11:14 |

Najbolji borci brazilske jiu jitse na turniru u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Akademija borilačkih vještina "Bushido" iz Sarajevo, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, organizuje drugi  međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue "BJJ East European Open Championship Sarajevo" 10. marta u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC Skenderija. 

Ove godine se očekuje učešće više od 200 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Austrije,  Jordana i Bosne i Hercegovine.

Sudit će se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije "juvenila", seniora i "mastera", saopćeno je Akademija borilačkih vještina "Bushido". 

Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji. Svoje učešće na turniru najavili su osvajači svjetskih i evropskih medalja.

Na prošlogodišnjem turniru, koji je ujedno bio i prvi turnir brazilske jiu jitse u historiji grada Sarajeva, nastupila su 163 borca iz cijele regije. Za najuspješniji tim turnira je proglašen "Union BJJ Mirković“, čiji je član i Akademija borilačkih vještina "Bushido". Nikica Vujičić iz ekipe "Ferrari Team Sarajevo" je proglašen za najefektivnijeg borca turnira, a Rubina Mešović iz Akademije "Bushido" je prva žena koja je donijela zlatnu medalju iz brazilske jiu jitsue u Bosnu i Hercegovinu.

Po riječima Adija Kljahe, jednog od trenera Akademije "Bushido", turnir je ostvario svoje ciljeve, a to je popularizacija sporta i sve veća zainteresovanost djece i mladih za treniranje ove borilačke vještine.  

- Brazilska jiu jitsa je relativno mlada borilačka vještina koja je u velikoj ekspanziji širom svijeta, pa tako i u našoj zemlji. Cilj turnira je što kvalitetnija promocija sporta i upoznavanje javnosti sa istim. Fokusirani smo na razvoj omladinskog pogona i želimo da se roditelji što bolje upoznaju o ovom sportu kako bi uključili svoju djecu u trening. Što se tiče same organizacije turnira, nastojimo da uvedemo novitete, pratimo trendove i da podignemo sve na veći nivo od prošle godine. Pozivamo ljubitelje borilačkih sportova da dođu i uživaju u borbama – izjavio je Kljaho, navodi se u saopćenju. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti