Sport     | 08.02.2018. 11:32 |

Mladi hokejaši iz regije na turniru "Happy Hockey Days" u Zetri

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Hokejaški klubovi "Vukovi" i "Medvjedi" iz Sarajeva  ovog vikenda u Olimpijskoj dvorani Zetra organiziraju 8. međunarodni turnir "Happy Hockey Days". 

Na turniru će učestvovati devet regionalnih klubova sa 18 selekcija u dvije najmlađe kategorije  za uzraste U8 i U10.  

Osim najmlađih kategorija, biće odigrane i utakmice u kategoriji U15 kao i dvije utakmice u seniorskoj konkurenciji između ekipa "Teama" iz Sarajevo i "Spartaka" iz Subotice. Te utakmice su na programu u petak  i subotu s početkom u 21.00 sat. 

Kuriozitet ove godine je i nastup četiri sarajevska kluba, što je ujedno i rekordan broj domaćih klubova i predstavljanja njihovih hokejaških škola.

Razvoj hokeja na ledu posljednjih nekoliko godina u Sarajevu je prvi put iznjedrio četiri kluba sa svojim sopstvenim školama hokeja koje će sada imati priliku da se predstave i takmiče na regionalnom turniru u Sarajevu, saopćili su organizatori.   

 Pored dječaka, u takmičarskoj konkurenciji biće i djevojčice. Ženski hokej u svijetu je u izuzetnom usponu pa je takav trend već i uveliko zaživio i na ovim prostorima. Pored tri sarajevska kluba; HK Vukovi, HK Medvjedi i HK Mašina takmiči se i ZHK Lavice. Djevojčice se u ovom sportu ravnopravno nadmeću sa dječacima, a osim bh. ženskog kluba tu su i gošće iz ženskog hokej kluba iz Beograda, navodi se u saopćenju. 

Oba dana turnira, 10. i 11. februara  takmičenja počinju  od 9.00 sati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Večeras otvaranje hokejaškog SP-a u Sarajevu, BiH protiv Irana

Pleho MVP juniorskog SP-a u Sarajevu, reprezentacija BiH ostvarila maksimalan učinak

Hokej na ledu - Juniori Bosne i Hercegovine osigurali zlato

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti